fbpx

Dukkehuset

Dukkehuset

Digtsamlingen, som falder i to dele, kredser om barndomsoplevelser set fra barnets perspektiv, og hvad de gør ved mennesket som voksen. Dukkehuset skaber med sin barneverden først en ramme om barnets fintfølende sansninger i et ubarmhjertigt voksenunivers, og bliver siden til voksenjeg’ets klaustrofobiske indelukke.
Digtene er skrevet i et klart og konkret sprog, der sætter uhyggemættede billeder på barnets færden i en symbolverden, der er mørkere end mørk. Visionen er kulsort – med selvmord, sindssyge og alkoholisme som eneste muligheder, idet alle andre veje synes blokeret – men skønheden lurer, og natten bliver til guld… undergrundsstemningen rummer en slags håb.
Barnets verden er spækket med figurer, som danner deres eget billedsprog – Kulmanden, Snehvide og Kejserinden er centrale i barnets liv – mens dukkerne går igen i voksenjeg’ets mareridsagtige traume. Med ”Dukkehuset” er der skabt en egen verden af uhygge og tab, hvor sorgen er et gennemgribende tema. En sjælenes bog, der meget passende udkom på Allehelgensaften.

Forlag: Det Poetiske Bureau
64 sider
Pris: 150 kr
Købes i Det Poetiske Bureaus webshop

Lektørudtalelse: “Dukkehuset” velegnet til tekstanalyse

Lektørudtalelsen på “Dukkehuset” siger: Der er tale om “vellykkede digte” og en “vekslen mellem real- og symbolplan”, som er “velegnede til tekstanalyse”. Lektøren sammenligner med romanen “Plastic” af Mette Thomsen “i diskussionen af idealisme og perfektionisme”.

 

 

Bogmessen

Video fra lanceringen af Dukkehuset

Klaus Moe kom og optog en 19 minutter lang video fra lanceringen af “Dukkehuset”.

Klik på linket nedenfor, og du vil kunne se oplæsning af de nye digte, en ny chilensk sang fremført af Mette Boel Seibæk og Javier Escudero Ovalle, og en sang af Mette Boel Seibæk og Nathalie Pade.

https://www.facebook.com/klausmoe/videos/283878868683280/